Benzine injectoren testen en reinigen

De nieuwe auto's zijn uitgerust met een elektronische benzine injectiesysteem.

Het meest belangrijke onderdeel in dit systeem is het klepje van de benzine injector - een elektronische bediende mechanische klep welke met toleranties van slechts 1 micron werkt. De benzine inlaatpoort wordt beschermd door een zeer fijnmazig 20 micron filterelement. Het gehele injectiesysteem is afhankelijk van de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en prestatie van de benzine-injectoren welke binnen zeer geringe toleranties dienen te functioneren. Symptomen van injector problemen:

  • Gebrek aan vermogen
  • Brandstofverbruik
  • Emissie
  • Slecht starten
  • Slecht stationair lopen

Aangezien de opbrengst van een benzine injector het gedrag van een motor bepaald gaat een motor onregelmatig lopen als je injector niet meer de juiste hoeveel benzine levert.  De oorzaak is meestal vervuiling. Het sproeibeeld van de injector wordt daardoor ook verstoord. 

De oplossing die wij hiervoor bieden is de benzine injectoren ultrasoon reinigen.

Benzine injectoren testen

Om zekerheid te krijgen over het functioneren van benzine injectoren kunnen deze worden getest. Ook benzine injectoren van motoren met directe inspuiting kunnen worden getest, zoals bijvoorbeeld GDI, T(F)SI, Ecotec en Blue efficiency.

In veel gevallen zal na reiniging het leed “geleden” en de symptomen verdwenen zijn. Vaak zit de bron van de vervuiling in de auto zelf. Daarom bevelen wij een nabehandeling met additieven aan voor het beste, langdurige resultaat.