Injectoren testen

Injectoren zijn een essentieel onderdeel van elk brandstofsysteem en zijn verantwoordelijk voor het leveren van de juiste hoeveelheid brandstof aan de motor. Als uw injectoren niet goed functioneren, kan dit leiden tot een slechte prestatie van de motor, hogere emissies en een hoger brandstofverbruik of zelfs motorschade. Daarom is het van cruciaal belang bij motorproblemen/diagnoses de injectoren bij een specialist te laten testen.

Een goede test van een injector begint met een testbank, waarbij gebruik gemaakt wordt van officiële testdata en waarbij de praktijkomstandigheden zo goed mogelijk worden nagebootst. De werking van de injectoren wordt getest om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid brandstof leveren en op de juiste manier werken. De injector moet zeer nauwkeurig worden aangestuurd. Tijdens een test kunnen drukken van 300 bar (stationair) en 2800 bar (vollast) gehaald worden.

Jarenlang ervaring

Bij MH automotive hebben wij jarenlange ervaring in het testen van injectoren. We gebruiken geavanceerde apparatuur en testmethoden om ervoor te zorgen dat uw injectoren nauwkeurig worden getest. We bieden een scala aan reparatie- en vervangingsdiensten om ervoor te zorgen dat uw injectoren in topconditie blijven. Door de omstandigheden in de auto zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen in een testsituatie is de testuitslag het betrouwbaarst. Tijdens een goede test van een common rail injector wordt onder andere het volgende gemeten:

  • Lektest
  • Retour
  • Doorgangstest Piezo/solenoid
  • Startopbrengst
  • Opbrengst
  • Reactietijd

Alleen met deze controles ontstaat een volledig beeld van de injectorconditie. Vervuiling, maar ook brandstofkwaliteit en/of normale slijtage zijn de voornaamste redenen waardoor injectoren problemen geven. Het is daarom raadzaam de injectoren te laten testen. Ook geven wij u graag uitleg aan de hand van de klacht die de motor geeft in relatie met de testrapporten.

Waarom testen bij MH automotive?

- Wij kunnen vier injectoren tegelijk testen waardoor de doorloopsnelheid hoger is.
- De nieuwste generatie injectoren (Euro 6d) kan bij ons getest worden.
- Iedere geteste injector wordt voorzien van een uitgebreid testrapport.
- Uitleg nodig over testrapporten? Wij staan u graag te woord.
- Een uitstekende en snelle service!